Welcome to UP 2024

Πρύτανης Πανεπιστημίου Πατρών

Καλως ήρθατε

Καλως ήρθατε

C. J. Bouras

«Το «Welcome to UP», η μεγάλη διοργάνωση νεολαίας του φθινοπώρου που έγινε θεσμός, επιστρέφει τον Οκτώβριο του 2024 και με αφετηρία την πανεπιστημιούπολη της Πάτρας, ετοιμάζεται να «κατακτήσει» τις πόλεις υποδοχής νέων φοιτητών στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, μεταφέροντας μηνύματα δημιουργίας, σύνθεσης, γνώσης, χαράς, και συνεργασίας.

Φέτος, το «Welcome to UP» αποκτά για μας ακόμη μεγαλύτερη σημασία καθώς συμπίπτει χρονικά με τη συμπλήρωση των 60 χρόνων λειτουργίας του Πανεπιστημίου Πατρών.

Σηματοδοτεί έτσι η διοργάνωση του 2024, το πέρασμα σε μια νέα εποχή εξωστρέφειας και διαδραστικότητας για τον κορυφαίο θεσμό παραγωγής επιστημονικής γνώσης, που έχει συμβάλλει καθοριστικά στην ανάπτυξη της περιοχής και έχει εξελιχθεί σε έναν από τους βασικότερους κόμβους έρευνας σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο.

Για μας στο Πανεπιστήμιο Πατρών, το Φεστιβάλ Υποδοχής Πρωτοετών Φοιτητών, είναι ένα μεγάλο στοίχημα που κερδίζεται κάθε φορά με μεγαλύτερο…σκορ.

Ένα στοίχημα σύνδεσης του Πανεπιστημίου με την κοινωνία σε όλα τα επίπεδα, που δίνει νέα διάσταση στο πώς μπορούμε να βρούμε εναλλακτικούς τρόπους σύστασης της πανεπιστημιακής κοινότητας αλλά και της περιοχής ευρύτερα, κινούμενοι εκτός των γνωστών «τειχών» και των τετριμμένων τρόπων επικοινωνίας και έκφρασης.

Ο δυναμικός θεσμός που δημιουργήθηκε, και καθιερώθηκε μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, ως μοναδικός για τα δεδομένα του στην Ελλάδα, οδηγεί σε έναν ανοικτό διάλογο και μια ευρείας αντίληψης συνεργασία που κινητοποιεί δυνάμεις, με αιχμή την γνώση και την καινοτομία και με σημείο αναφοράς τους χιλιάδες φοιτητές που συνιστούν την «ατμομηχανή» του τρίτου μεγαλύτερου ακαδημαϊκού ιδρύματος της χώρας.

Είναι ένας νέος, ολόδικός μας θεσμός που δεν σταματά να διευρύνει τις θεματικές του ενότητες, να αγκαλιάζει νέους τόπους και τρόπους, ενώνοντας φοιτητές, ακαδημαϊκούς, πολίτες, φορείς, ομάδες, ανθρώπους του πνεύματος, του πολιτισμού, του αθλητισμού και του επιχειρείν, σε μια μεγάλη γιορτή, επιμένοντας αδιαπραγμάτευτα στα υψηλά και ποιοτικά οργανωτικά πρότυπα που τέθηκαν εξαρχής, πρωτοπορώντας στον τρόπο με τον οποίο ένα Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα υποδέχεται τους πρωτοετείς φοιτητές του και τους δικτυώνει πολύπλευρα με τον τόπο στον οποίο θα περάσουν τα φοιτητικά τους χρόνια 60 χρόνια Πανεπιστήμιο, 3 χρόνια Welcome to UP λοιπόν!

Ο Οκτώβριος είναι ο μήνας της μεγάλης γιορτής…»

Χρήστος Ι. Μπούρας

Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Χαιρετισμός

Χαιρετισμός – Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Το «Welcome to UP» δεν είναι ένα απλό καλωσόρισμα των πρωτοετών φοιτητών του Πανεπιστημίου Πατρών. Χρόνο με τον χρόνο εξελίσσεται σε μία γιορτή νιότης για όλη την Πάτρα, αλλά και για το σύνολο της Δυτικής Ελλάδας.

Στο πλαίσιο αυτό, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στηρίζει και συμμετέχει σε αυτή τη γιορτή που αναδεικνύει τους δεσμούς της πανεπιστημιακής κοινότητας με την τοπική κοινωνία και δημιουργεί μερικές από τις πιο όμορφες εμπειρίες και αναμνήσεις, σε έναν τόπο που ανοίγει διαρκώς τον βηματισμό του προς ένα μέλλον γνώσης και καινοτομίας και αλληλοσύνδεσής της με την επιχειρηματικότητα, την οικονομική ανάπτυξη και την ευημερία των πολιτών.

«Welcome to UP» δεν σημαίνει απλά «καλωσορίσατε στο Πανεπιστήμιο Πατρών», αλλά σημαίνει «καλωσορίσατε στο κοινό μας μέλλον»!

Νεκτάριος Φαρμάκης

Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας

Εμπορικό Επιμελητήριο Αχαϊας

Χαιρετισμός

Χαιρετισμός Εμπορικό Επιμελητήριο Αχαΐας

Το «Welcome to UP» η μεγάλη διοργάνωση νεολαίας που φέρει τη σφραγίδα του Πανεπιστημίου της Πάτρας, επιστρέφει φέτος για τρίτη χρονιά με ακόμη μεγαλύτερη δυναμική και ακόμη μεγαλύτερους ορίζοντες. Το «Welcome to UP» δεν είναι μόνο μια γιορτή στην οποία λαμβάνουν μέρος χιλιάδες φοιτητές και πολίτες, αλληλεπιδρώντας μεταξύ τους αλλά και μια σημαντική προσπάθεια σύνδεσης του Πανεπιστημίου με την πόλη και με την αγορά εργασίας.

Το Επιμελητήριο Αχαΐας ήταν από την πρώτη στιγμή στυλοβάτης αυτού του πρωτοποριακού Φεστιβάλ που άλλαξε τον τρόπο υποδοχής νέων φοιτητών στη χώρα και εξακολουθεί να το στηρίζει με θέρμη και με πίστη ότι τέτοιες πρωτοβουλίες μπορούν να συνεισφέρουν καθοριστικά στην εξωστρέφεια της περιοχής αλλά και τη διασύνδεση της αγοράς με την πηγή της έρευνας και της καινοτομίας, κάτι που κρίνεται απαραίτητο για την ανάπτυξη.

Το Πανεπιστήμιο, αποτελεί, έναν από τους οικονομικούς μοχλούς της περιοχής και βαριά της βιομηχανία. Οφείλουμε όλοι να στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια και να δώσουμε το «παρών».

Πάμε λοιπόν μαζί να κάνουμε το «Welcome to UP 2024» ακόμη πιο δυνατό, ακόμη πιο μεγάλο, ακόμη πιο καινοτόμο.

Πλάτωνας Μαρλαφέκας

Πρόεδρος Επιμελητηρίου Αχαΐας